Светлана Петрушић, публициста
Власт је обрукала српски народ

• Стране обавештајне службе командују српском војском и полицијом • Телевизијским кућама у Београду командује се из Вашингтона • Косово и Метохија је данас логор за Србе усред Европе • Жеља да се Срби развласте и понизе у сопственој држави • Од Срба се тражи да прихвате улогу толерантних идиота • За тзв. “нови патриотизам” траже се људи који ништа не питају – идеологија тих модерних патриота је: материјализам, егоизам, хедонизам... • Срби не смеју дозволити кидање историјског памћења и прихватање наметнутог осећаја кривице за туђе недело и туђи грех
• Шта је био основни разлог да се управо сада појави Ваша трећа књига “КОСОВО и МЕТОХИЈА од државе до логора – Како победити глобализам”?
– Иако је рад на мојој последњој књизи „Косово и Метохија од државе до логора – како победити глобализам” био веома тежак, напоран, исцрпљујући и без једног дана паузе, имала сам јак мотив да књигу завршим баш сада када су кренули међународни преговори о јужној српској области – Косову и Метохији.
Књига је сва драгоцен документ и сведочанство о трагичним догађајима на Балкану с краја XX века и почетком XXИ века. Књига је посебно сведочанство о планском разбијању српске државе, разарању целокупног српског простора и трагедији српског народа, као и улози великих сила у креирању нечег званог Нови светски поредак, као и о улози Београда. Живимо у времену где се лаж намеће као истина. Књига је у служби истине, и мој одговор медијским манипулацијама у Србији. Књигом се немилосрдно обрачунавам са онима који имају задатак да лаж пласирају као истину. Посебна вредност ове књиге је у томе што доносим први национални програм и стратегију за ослобађање окупиране српске области Косово и Метохија, као и национални програм за уређење српске државе, као и речник геноцида.
Непосредни повод да напишем књигу била је забрана реемитовања ТВ серије о Косову и Метохији на РТС-у 2004. године, чији сам аутор и уредник. Забрањена је била серија и забрањен аутор, и то после поновног планског етничког чишћења Срба, физичког терора и уништавања српских духовних светиња од стране албанске националне мањине, а уз помоћ УНМИК-а и команде НАТО-а.
Над Србима се чини физички и духовни геноцид, и то у континуитету. Косово и Метохија је данас логор за Србе усред Европе. И то је истина коју окупационе власти на Косову и Метохији преко Београда не дозвољавају да се чује. Или, боље речено, о злочину над Србима мора да се ћути. Телевизијским кућама у Београду командује се из једног центра. Тај центар је Вашингтон.
Уништавају нам памћење и историјско сећање
Такође, филм: „Побиј, покрсти, протерај”, чији сам аутор и копродуцент и који је био премијерно приказан у Београду почетком 2005. године, од стране Педи Ешдауна био је забрањен за приказивање у БиХ. После те забране, уследила је и забрана приказивања филма на београдским телевизијама: РТС, БК, Б92, ТВ Политика, ТВ студио Б. Ово је иначе, први политичко-документарни филм који говори о страдању Срба у логорима у БиХ и Хрватској у овом последњем рату на територији некадашње Југославије.
Данас је најлакше убити Србина, јер за тај злочин нико не одговара. Срби су најлакша мета за одстрел, зато су српске жртве и почињен геноцид над Србима и даље табу-тема. Од Срба се тражи да прихвате улогу толерантних идиота.
Хтела бих да упозорим на злоупотребу медија и када је у питању манипулација медијима у пропаганди о садашњости и будућности без прошлости. Циљ је да се кида нит историјског памћења.
За Нови светски поредак пропагира се тзв. Нови или модерни патриотизам и траже се нови људи који ништа не питају. Зато је потребно уништити памћење и историјско сећање, важи само оно што се силом постигне на терену и то се назива политичка реалност. Тако се догодило да све оно што се постигло бруталном силом до данас, да се само то уважава. Сила је постала закон. Историјско памћење је опасно – подсећа, опомиње и упозорава.
Европска унија је само смишљени мамац бачен Србима да на том путу до Брисела довољно дугом да се уништи један здрав српски народ, национални идентитет Срба и српска држава. Зато су медији данас најверодостојније огледало власти. Србија је на добром путу, узвикују политичари, али, нажалост, до тоталне пропасти.
Нема заборава, нема опроштаја
Моје три књиге, серија о Косову и Метохији и филм о рату у БиХ 1992. документи су који оптужују, и материјал су на основу кога мора да се подигну оптужнице пред међународним кривичним судом и пред домаћим судовима страних држава против Геншера, Тонија Блера, генерала Веслија Кларка, Клинтона, Буша, за масовни злочин над српским народом и бомбардовање Србије.
Да имамо уређену државу, а не марионете на власти, до сада би сигурно био забрањен улазак у Србију политичким агентима као што су агресивна Дорис Пак, Ахтисари, Сорос, чланови међународне кризне групе на челу са Лајоном. Они су директно радили и раде на подривању српске државе и разбијању српског простора. За учињено недело над српским народом, нема заборава и нема опроштаја.
Сећам се свог разговора са Столтенбергом у време док је био представник међународне заједнице за некадашњу Југославију када је на моје питање: “Ко има мандат да заштити Србе?”, одговорио: “Нико нема мандат да заштити Србе – ни УН, ни Савет безбедности.”
Сећам се и свог разговора са генералом Роузом, командантом УНПРОФОР-а у БиХ 1994. године када је на моју констатацију да су заштићене зоне у БиХ у ствари све заштићене муслиманске офанзиве на српску територију и да су те зоне као што је била Сребреница заправо биле зоне где су муслимани били наоружани до зуба, одговорио да он као командант није добио задатак да заштити Србе од муслиманских офанзива, већ да штити муслимане у тим зонама.
Наметање осећаја кривице
Циљ цензуре и антисрпске пропаганде путем београдских медија није само денацификација Срба и да се српски народ сатанизује, прогласи агресором, већ да се у српском народу убије сваки осећај самопоштовања, да се српском народу сломи кичма и да се наметне осећај кривице и за туђе недело и за туђи грех. Суштина је да се српском народу одузме право да сам одлучује о сопственој држави. Кад год Срби подигну главу и кад само помену сопствене жртве, неокомунистички, малограђански и помодни Београд, као помахнитао, то назива промоцијом мржње и нетолеранцијом, и то је постало врло профитабилно.

Када сам у Приштини упитала Бернара Кушнера, представника УН-а на Косову и Метохији 2000. године, да ли би учествовао у демонстрацијама против шиптарског насиља над Србима, без размишљања одговорио ми је кратко: “Не!” Ибрахим Ругова за немачки “Шпигл” изјавио је: “НАТО је наша приватна војска”. Адем Демаћи, идеолог терористичке УЧК, изјавио је, како је пренео приштински “Бујку”, да је УЧК на Косову и Метохији фактор који одлучује да ли ће бити рата или мира. Демаћи је то изјавио у разговору са члановима америчког Конгреса. Оно што је страшније од тога то је што је Србин са Косова и Метохије Богољуб Карић српским парама финансирао долазак Демаћија у Београд после 5. октобра 2000. године. Демаћи је том приликом вређао Србе усред Београда. То је био Карићев поклон ДОС-у.
Када је у питању тероризам и xихад, људи који креирају спољну политику Америке за Балкан директно су одговорни за стварање терористичке УЧК албанске националне мањине на југу Србије Косову и Метохији. За Вашингтон постоје добри и лоши терористи. У суштини, и једни и други служе у одређеном времену геополитичким интересима америчких лидера Новог светског поретка.
Врховни циљ – лојалност западу
• Како видите политичку сцену Србије данас и какви су нам политичари? Које су то лажи које нам се намећу као истина?
– Политичка сцена Србије је загађена. Њоме владају политички дилетанти, кицоши, малограђани, хедонисти и вулгарни егзибиционисти. Њихов једини мотив доласка на власт је похлепа и власт као задовољење њиховог осећаја моћи. То су људи без икаквог осећања националне свести и одговорности. Они су подредили српске националне и државне интересе лојалности Западу. Они су само пуки извршиоци. Свесно су пристали на ту улогу. Једни од њих су уцењени сопственим прљавим биографијама и морали су да се прихвате функције. Други су доведени и верују да ће бити заштићени за своје колаборационистичко деловање. Даћу само два примера како политички Београд даје допринос ономе што Запад назива политичка реалност. Председник Србије – Тадић и министар спољних послова Вук Драшковић, за Србе на југу Србије, Косову и Метохији кажу – мањина. Они тиме дају допринос отцепљењу јужне српске области и легализују геноцид над Србима. Они су свесно капитулирали пред чињеницом да је сила постала закон. Срби не могу у својој земљи никада да буду мањина. Мањина једино могу да буду Шиптари, као албанска национална мањина у Србији. Политичари на власти, као и такозвана опозиција не износе круцијалну чињеницу, а то је да је нагли пораст припадника албанске националне мањине на југу Србије резултат: физичког терора над Србима (убијање Срба, силовања, паљења кућа, паљења духовних светиња, прогона), политичког терора (комунистички закон о забрани враћања прогнаних Срба на Косово и Метохију 1945. године, одлуком комунистичке власти 1968. године из назива Косово и Метохија брише се “Метохија”, а за албанску националну мањину брише се “национална мањина”, комунистичким Уставом 1974. године покрајинама Косову и Метохији и Војводини дају се ингеренције државе, НАТО бомбардовања Србије и окупације јужне српске области (уз помоћ НАТО снага, терористичка УЧК албанске националне мањине реализовала је план етничког чишћења Срба, отворена граница са Албанијом, забрана повратка прогнаних Срба у Резолуцији 1244 СБ УН-а избачен је назив “Метохија”, а за албанску националну мањину избачен је део назива “национална мањина”. Управо оно што је урадио Титов комунистички режим).
Политичари у Србији, те модерне “патриоте”, попут министра спољних послова Вука Драшковића, износе још једну лаж као истину да је тероризам, терористичке УЧК, албанске националне мањине на КиМ, само одговор тобоже Милошевићевој тиранији. А истина је да је тероризам на КиМ врло студиозно био припреман и организован и пре Милошевићевог доласка на власт. У време Милошевићевог режима, а уз помоћ Вашингтона, Немачке и Велике Британије, сасвим легално стварана је усред српске државе “илегална” Косово држава и наочиглед ОЕБС-а, америчког генерала Вокера и српске полиције, српски цивили били су убијани и киднаповани од стране добро обучених и до зуба наоружаних припадника терористичке УЧК, а не од некакве Ослободилачке војске Косова. Ту лаж видећете и у енциклопедији Британика, коју је недавно издала “Политика”.
Када Срби са КиМ крену уз пратњу КФОР-а ка централној Србији, сви до једног рећи ће вам: „Идемо у Србију.” Када их упитате зашто кажу да иду у Србију, када је Косово и Метохија Србија, сви ће вам одговорити – од детета до старих људи – да јесте ово Србија, али „нас је наша Србија оставила”. А њихова и наша Србија, политички Београд, окренуо је леђа Србима и то је истина. Трагедија је што се нигде не чује српска прича. Оно што долази из Београда није српска прича, нема побуне памети. Макар у име људског достојанства. Српска интелигенција је без интелектуалне храбрости. Постала је плашљива и поткупљива. Још увек калкулише, чека да је неко позове.
Нема Србина од пристојне памети који нема осећај стида пред оваквом Србијом. Српска држава Србија и Црна Гора је потонула.
Српски национални интерес
• Ко је издао Србију?
– Србију и српски народ издали су српски комунисти, криминални Милошевићев режим, такозвана српска опозиција, петооктобарски лешинари, корумпирани политичари и богата српска фукара.
Србија ће једино бити слободна, демократска и респективна држава уколико на власт дођу српски политичари који ће водити српску унутрашњу и спољну политику и неће подређивати интересе Србије ни Истоку ни Западу. Србија мора да дефинише шта су то српски национални и државни интереси. Београд мора да донесе политичку, војну и финансијску стратегију. Србија мора да јача своје институције у циљу заштите српског народа и државе, националног идентитета и националног интегритета. Нема тог поштеног човека у Србији, било којој нацији и вери да припада коме не одговара уређена српска држава. Суверенитет, макар био и ограничен, бољи је од немања суверенитета. Земља без икаквог суверенитета је земља без одбране. Свакојаке одбране.
• Који је узрок што имамо овакву политичку сцену Србије
– Србија је данас окупирана политички, војно и финансијски. Од 1914. године и Нишке декларације, па до данас, политичким потезима Београда командују странци. Српски политичари су капитулирали. Српска памет је капитулирала. Енглези су нас увукли у Краљевину СХС, довели су нам странца – Тита за председника, финансирали су комунизам, наметнули нам југословенство и заједнички живот са једном Хрватском која је починила геноцид над Србима. Потезима Милошевића командовао је Вашингтон. Запад је 5. октобра 2000. устоличио ДОС на власт. И данас Немачка, Велика Британија на челу са САД, суверено владају српским простором. Стране обавештајне службе командују српском војском и полицијом.
• Шта је глобализам?
– Глобализам или нови светски поредак је друго име за амерички империјализам и пљачку на глобалном нивоу. То је савез војне, политичке и финансијске олигархије у разбијању суверенитета држава ради ширења сопственог капитала и тржишта. После пада Совјетског савеза на светској политичкој сцени остаје једна једина светска сила – Америка. Глобализам је и савез неоколонијализма, неонацизма и повампирене коминтерне. Тај савез отворено ступа на сцену престанком хладног рата. Вашингтон свој поход на свет, хегемонизам, назива цинично борба против тероризма и ширење слободе. Оно што је занимљиво, дошло је до савеза финансијских олигарха Истока и Запада. Повезала их је похлепа и заједничка подела плена. Глобализам, заправо, данас представља глобализацију терора и тираније. Поклоници неолиберализма, окупљени око идеје владавине светом, од човека покушавају да направе егоисту, себично биће које гази преко лешева како би дошли до циља. Новац је једини бог пред којим треба да се клањамо.
Србији треба државотворна, српска странка
Са једне стране имамо тоталну подређеност српских националних и државних интереса Западу и добровољну капитулацију. Са друге стране стварају се странке из чисто комерцијалних разлога; странке су постале извор сигурне зараде, богаћења и легалне пљачке. Не постоји никаква брига за опстанак српског народа и државе. То је разлог што немамо аутентичну државотворну српску странку ни данас на политичкој сцени Србије која је спремна да води унутрашњу и спољну српску политику, да заштити национални идентитет српског народа и мудром политиком обезбеди опстанак српске државе.

Како би разорили здраво ткиво у сваком друштву, глобалисти шире дефетизам, разбијају суверенитет држава, руше традиционални систем вредности намећући декаденцију и деструкцију, славећи наказност и перверзију. У то име пропагирају хомосексуализам, тражећи, као што Брисел данас од Владе Србије тражи да у српској Влади мора да буде најмање 40% хомосексуалаца. Већ сутра, донеће се закон о браку хомосексуалаца и усвајању деце од стране хомосексуалних парова. То ће бити зелено светло за педофилију и легализовани злочин над децом.
Добровољна капитулација назива се данас модерни “патриотизам”. За то је потребно припремити и обучити нове људе за ново време, испране мозгове који ништа не питају, нити траже одговор. Они су само слепи извршиоци. Нажалост, младим људима даје се погрешан сигнал да само ако су послушни могу незаслужено да преко ноћи дођу на највише функције и да се брзо обогате. То је, можда, добро за њихов его и конто у банци, али је катастрофално за државу. Идеологија тих модерних патриота је материјализам, егоизам, хедонизам. У Србији заговорници тог модерног патриотизма су ОТПОР, који данас делује под окриљем ДС, којекаква београдска грађанштина, Г-17, поклоници агресивног неолиберализма и, нажалост, председник Србије Борис Тадић.
Највећи противник тог модерног патриотизма и криминалне глобализације, то јест, пљачке националних ресурса, је слободан човек, здрав разум, здрава породица и уређена држава. То су институције и владавина закона.
Олигарси немају државу, они немају нешто што се зове сопствени народ, они имају моћ и контролу над светом, контролу над финансијама и над светским тржиштем. То исто важи и за српске модерне патриоте и олигархе. Они нису лојални ни српском народу, ни српској држави. Они су само ловци у мутном; себични су, похлепни, властољубиви. Они свакодневно издају и српски народ и српску државу.
Улогу контролора друштва и пропагатора Новог светског поретка данас у Србији имају: такозване невладине организације, медији, корумпирани интелектуалци – лакеји.
• У својој беседи на промоцији књиге, предложили сте херметичко затварање Србије. Образложите.
– Излаз видим једино у томе да херметички затворимо Србију, никаква ЕУ, никакве међународне институције не долазе у обзир док ми, Срби, своје српско питање не решимо овде у Београду. Ми, коначно, мора да се обрачунамо са УДБ-ом која је дубоко пустила своје пипке и даље суверено влада српским простором под командом страних обавештајних служби. Уосталом, Запад и Ватикан су савршено преко коминтерне завршавали свој посао разбијања српског простора и комадања српске државе; усред Београда данас се велича једна геноцидна Хрватска, усред Београда сатанисти владају, разбијање српског школства назива се реформом, разбијање српске привреде и уништење српске пољопривреде назива се такође – реформом; усред Београда помаже се нацистичким групама мађарске националне мањине на северу Србије, Војводини.
Странци усред Београда контролишу нашу војску и полицију, управљају министарствима. Стране банке исисавају српски капитал. Ми Срби мора да рашчистимо са корумпираним политичарима и богатом српском фукаром која је издала Србију. Док они не буду ухапшени, за Србију нема спаса. Кад то урадимо и донесемо закон о велеиздаји, тек тада биће слободна Србија, а то значи и Косово и Метохија.
Тек када српски политичари буду водили српску унутрашњу и спољну политику што подразумева институције и уређену српску државу, тек тада ћемо показати зрелост као народ и бићемо спремни да уђемо у све међународне институције.
Редакција ”Огледала”