ПРВИ САБОР СРПСКИХ ЖЕНА И МАЈКИ ЗА СПАС И СЛОБОДУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Глас против тероризма
У организацији завичајних удружења Косова и Метохије, организације „Глас Српкиње“ и „Помоћ породици“

Обраћање Светлане Петрушић, новинара, публицисте, председнице организације „Глас Српкиње“

Поштовани наш народе, поштовани гости, ми смо се данас окупили на сабору да се чује наш глас и наша побуна против тероризма на Косову и Метохији, и наш глас за слободну српску државу. Ми тражимо да се прогнани Срби врате својим кућама, као и они који нису српске националности, а токође су прогнани од стране терористичке УЧК албанске националне мањине, и чији је једини грех што су лојални држави Србији. Ми нисмо под оружјем, нисмо светска сила, намамо прљави новац нарко-дилера. Наше једино оружје је истина. Управо зато што је наше једино оружје истина, Косово и Метохија је херметички затворен простор. Косово и Метохија је окружено жицом, али ви то нећете видети у светским медијима, ви ништа нећете чути о Косову и Метохији . Још је већа трагедија то што београдске телевизије не приказују праву слику Косова и Метохије. Јер, о томе мора да се ћути као да се ништа не догађа. Нашим непријатељима је потребан одређени број Срба на Косову и Метохији, и одређени број Шиптара. Они су оградили територију која им је потребна и за њих је то завршена прича. Зато Американци често кажу да статус јужне српске покрајине од пре 1999. године више не важи. Они кажу: „Ми хоћемо да ви будете толерантни идиоти, ми хоћемо да вам избришемо историјско памћење. Ми смо ти који ћемо вас водити у будућност.“ Другим речима, мора да будете модерне патриоте – зомби. Али, шта је права истина? Истина је да је Косово и Метохија логор за Србе усред Европе. Истина је да је на Косову и Метохији почињен геноцид, физички и духовни геноцид. Истина је да је отворена граница са Албанијом како би што више Албанаца из Албаније прешло на југ Србије и лажним бројевима и папирима се представило да их има тобоже одувек толико колико их данас има. Истина је да је почињено етничко чишћење на југу Србије Косову и Метохији. И то се није догодило само после уласка НАТО снага на југ Србије 1999. године и повратка терористичке УЧК на крилима НАТО-а. Ругова је често знао да каже: „НАТО је наша приватна војска“. Сви ти злочини и геноцид над српским народом догодили су се и у Првом светском рату и у Другом светском рату под командном палицом нацистичке Немачке, а догађа се и данас.
Али, опростите, ко су Шиптари? Ко је тај народ? Како је могуће да је неко ко је национална мањина постане за свет већина, а да Србе, државотворни народ називају мањином, и ко су ти који од националне мањине праве већину. И ко су ти који злоупотребљавају права националних мањина у Србији како би сахранили српску државу? То је, господо, кључно питање. Империјалистичке и неоколонијалне силе, пре свега, ту мислим на Велику Британију, Немачку и САД, које су се удружиле и које желе поново да изађу на Босфор као 1908. године када се на Босфору вијорила немачка застава. Они желе на Босфор уз помоћ Шиптара, а преко српских лешева и разбијене српске државе, и то је истина. Као што су Османлије користили Шиптаре за прогон Срба убијајући их и палећи српске куће и светиње, зарад ширења Отоманског царства, тако данас империјалистичке силе користе Шиптаре да прегазе и сахране Србију. Немачка хоће да се поново њена застава вијори, као и 1908. на Босфору. И 1941. године немачка нацистичка дивизија Скендербег била је састављена од Шиптара. Резултат тога је био преко 150.000 прогнаних Срба и 10.000 убијених Срба. И то се рачуна када бројимо Србе на Косову и Метохији. 1999. године политички и војни врх НАТО-а имао је исто свој Скендербег. То је терористичка УЧК албанске националне мањине. Резултат њихових акција је преко 250.000 прогнаних Срба преко стотину порушених и попаљених манастира и цркава и на хиљаде киднапованих и побијених Срба. Господо, и то се рачуна! Када уписујете колико Срба има на Косову и Метохији, уписујте и убијене Србе. И убијени Срби су живи Срби.
1615. Синан-паша је од порушених Светих Архангела направио џамију. 17. марта 2004. године под командном палицом немачке војске КФОР-а Шиптари су запалили Свете Архангеле. Историја се понавља. Хоћу да вам кажем нешто што сматрам да је такође веома важно. Српски народ је жртва и политичког терора. Енглези су нам довели странца Тита. Титови подрепаши, комунисти, донели су скандалозни закон 1945. године о невраћању Срба на Косово и Метохију, па су донели скандалозан закон 1968. Ово што данас имамо у резолуцији 1244 СБ УН је управо пресликано из тог времена. Такође, 1968. године из назива Косово и Метохија избачен је назив Метохија. Из назива албанска национална мањина, тадашња Титова власт избацила је реч мањина. Комунистичким уставом из 1974. српским покрајинама дате су ингеренције државе. Коминтерна и мондијалисти су на истом путу. Комунистички капиталисти и капиталистички комунисти су на истом задатку.
Српски народ је данас жртва окупационе власти на Косову и Метохији, али је жртва и Београда. Жртва је малих политиканата, политичких дилетаната и којекаквих корумпираних кицоша, жртва је странака које су ставиле страначку борбу и странчарење изнад државних и националних интереса, и зато и данас српски народ пати. Штошта би могло да се уради позитивног када би била уређена српска држава. Али није тако. Свако министарство је данас држава за себе. Свако се буса у страначке груди, а и даље не постоји национални ни државни програм, нити стратегија за Косово и Метохију и српску државу. И то је трагедија. Нема виших интереса од националних и државних интереса, па онда странчарење. Српски народ је и жртва којекаквих невладиних организација и којекаквих битанги које шетају по Србији и који за туђе интересе и туђи новац брукају српски народ и Србију. Ко су они да калкулишу и тргују српском земљом - Косовом и Метохијом?! Ко им је дао мандат?!
Српски народ је и жртва медијске блокаде у Србији. Данас ми немамо ни једну камеру на Косову и Метохији. Манипулација медијима је велика. Све информације пролазе кроз филтер. Имали сте сахрану октобра месеца ове године – 26 Срба је сахрањено, кост српска – жртве терористичке УЧК. Није био проглашен дан жалости. Музика је трештала са свих београдских телевизија. Ни народа није било колико је требало да буде на сахрани. Српски народ се разболео од апатије. И то је трагедија! Ми зато прво морамо сами овде да решимо своје проблеме, па тек онда да очекујемо да нам свет помогне. Наша снага је у Београду, наша снага је овде!
Ви сте видели ових дана како се министар спољних послова Србије бори да се прикаже забрањени кинески документарни филм. Он изјављује: „Ово је демократска држава, нећемо ми цензуру“. Замислите, то он каже у једној земљи у којој постоји цензура и то најстрашнија цензура. Где је филм о Ђорђу Мартиновићу? Забрањен је! Где је серија о Косову и Метохији на РТС-у? Забрањена је после 1994. године! Где је филм о страдању Срба у логорима у БиХ? На београдским телевизијама је забрањен. То је цензура. Све се крије и лаже. Да је овде сада скуп на коме је, не дај боже, Наташа Кандић, овде би било безброј политичара, дипломата и камера, а ми данас, на сабору имамо само једну камеру, ниједног страног дипломату и ниједног српског политичара.
Ми мора да предузмемо и неке радикалне кораке. Ми не можемо само да причамо, морамо нешто и да урадимо за своју Србију. Политичари данас изјављују: „Ми хоћемо да сачувамо државне границе, а у тим државним границама нека Шиптари имају максималну власт“. Они то кажу, а при том својим изјавама и лажима шаљу поруку нашем непријатељу да нас удари још више и јаче. Они кажу: Србија и Војводина, Косово и Србија, Србија и Санџак. Па они су наши непријатељи! Не постоји Србија и Војводина, Не постоји Србија и Санџак, не постоји Србија и Косово и Метохија – то је све српска држава, то је Србија! Постоји само север Србије, јужна српска област и српска област Рашка. Поједини политичари на власти и у опозицији у Србији изјављују да је терористичка УЧК само одговор Милошевићевом режиму. То је, такође, брутална лаж! У Призренској лиги, и првој, и другој, и трећој, зацртана је велика Албанија. Ово је само завршница терора над Србима, они завршавају свој подао чин. Па и у време Милошевића били су наоружани до зуба, у време Милошевића је ушао страни капитал, а са њим и ОТПОР и други, и ни длака с главе им није фалила. Поједини из актуелне власти и опозиције називају Србе мањином на Косову и Метохији. Како могу Срби у својој земљи да буду било где мањина?! Срби су државотворан народ, па и ако су под окупацијом они су државотворан народ и не могу бити мањина. Рећи за Србе да су мањина је чин велеиздаје.
Колико су српски политичари сервилни, и она и ова власт, колико су само вазали и колико смо ми, као народ, пали када смо дозволили да без икаквог коментара уђе у Србију филм „Грбавица“. То није филм, то је јефтина политичка антисрпска пропаганда. Срам било и Карановићку и све њих заједно који служе онима који желе да сахране Србију и истину о трагедији српског народа. Било је на хиљаде силованих Српкиња, деца и бебе су биле у логорима, а они ћуте, ништа не говоре о томе. Понашање тих изрода, те фукаре, само охрабрује српске непријатеље да буде још силованих Марица. Марица је силована и заклана и у Пећкој патријаршији сахрањена 1999. године. Ти изроди охрабрују Шиптаре да убијају нашу децу као што су покушали и нашег Богдана на реци Бистрици 2003. године у Гораждевцу, када је убијено двоје српске деце.
И на крају, прокоментарисаћу изјаву папе Бенедикта XVI. Он је недавно изјавио у Истамбулу како је највећи скандал подељено хришћанство на католике и православце. Ја поручујем папи са овога места и кажем му да јесте то скандал што је хришћанство подељено, али је још већи скандал и срамота што је папа Јован Павле II пригрлио Алојзија Степинца, злочинца, и предложио га за свеца. А тај исти Степинац је благосиљао усташе, благосиљао геноцид над Србима, и геноцидну нацистичку Хрватску државу у Другом светском рату. Још је већи скандал да папа данас ћути када се руше хришћанске православне светиње и страда православни српски народ од терористичке УЧК. Поручујем са овог места Папи Бенедикту XVI да је скандал и то што католичка црква таквим својим понашањем подстиче насиље Шиптара. Католичка црква је направила ултрамодерну гимназију у Призрену за Турке, Шиптаре католике и Шиптаре исламске вероисповести. Док они уче у ултрамодерним кабинетима нико не пита где су православна хришћанска деца, а српска деца не могу да се врате ни у своје куће у Призрен. Е, то је трагедија.
На крају, постављам питање каква је Србији потребна Европска унија и Партнерство за мир? Потребна је ако НАТО ослободи Србију од терористичке УЧК, ако се терористичке вође: Чеку, Тачи и Харадинај стрпају у затвор. Место им је у затвору. Нама је потребна Европска унија и Партнерство за мир у којој ће Србија бити јединствена и слободна држава а не као што данас чине да разбијају Србију кршећи међународно право. Србија у Европској унији значи да Богдан може да оде слободно у свој Гораждевац на Божић, да се прогнани врате, а да мајке оду на гроб својој деци. То је за нас Европска унија, а не Лас Вегас и не којекакви мегатрендови и мегамаркети.

На Ваведење, 04.12.2006. у Центру „Сава“ у Београду