САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Слава организације "Глас Српкиње" Света Анастасија - 5. јул 2007.

Зашто београдске телевизије забрањују да се чује "Глас Српкиње"?!
(ТВ Б-92, ТВ "Студио Б", ТВ "ПОЛИТИКА", ТВ РТС, ТВ ПИНК)

Невладина организација "Глас Српкиње" основана је крајем 1999. године. Циљеви су:
очување српске културе и традиције од планског затирања
да се покаже солидарност са прогнаним сопственим народом
хуманитарна помоћ угроженима, пре свега, на Косову и Метохији
да се чује глас против духовног и физичког геноцида и етничког чишћења Срба, НАТО окупације Косова и Метохије, заједно са терористичком UČK албанске националне мањине
побуна против некажњеног злочина над српским народом Републике Српске Крајине, Републике Српске, јужне српске области Косова и Метохије, који траје у континуитету до данашњег дана.
борба против велеиздаје

Све племените и храбре Српкиње, патриоти и родољуби, којима је на срцу отаџбина Србија, осећају се члановима "Гласа Српкиње", а на челу су: проф. др Анђелка Милосављевић, др Зорица Кубуровић, писац, протиница Цица Армић, песникиња, Љиљана Божовић, лингвиста, Мирјана Којчић, кибернетичар, Мирјана Марунић, Светлана Петрушић, новинар и публициста, оснивач и председник Организације

"Глас Српкиње" је:

Организатор и учесник првог и јединог хуманитарног конвоја који је ушао на Косово и Метохију почетком 2000. године. Конвој од 7 камиона био је помоћ српском народу заробљеном у гетима, као и онима друге националности који су такође били жртве терориста албанске националне мањине и чији је једини био грех лојалност према Србији.

Организатор првог, и јединог до сада, нестраначког и патриотског митинга против НАТО окупације јужне српске области Косова и Метохије 10. јуна 2000. године на Тргу Републике у Београду. Са овог скупа био је упућен протест против Милошевићевог режима и квази опозиције, као и чланова ДОС-а који су манипулисали српским националним питањем.

Организатор и учесник бројних конференција за штампу са којих је упућиван апел против некажњеног духовног и физичког геноцида над Србима, те упозораван свет да Срби данас живе у логорима на Косову и Метохији.

Организатор и учесник више конференција за штампу против антисрпске пропаганде београдских телевизијских кућа, појединих политичара, невладиних организација, као и такозваних слободних интелектуалаца који су у служби и финансирани од стране иностраних обавештајних служби.

Подигли смо снажно свој глас против срамног филма "Грбавица" приказаног у Београду, у којем је прљаву политичку антисрпску улогу одиграла комунисткиња Мирјана Карановић.

Један од организатора и учесника Првог сабора српских жена и мајки за спас и слободу Косова и Метохије 4.12.2006. године под називом "Глас против тероризма".

Право гледалаца да знају све одузеле су следеће београдске телевизије:
ТВ Б-92, ТВ "Студио Б", ТВ "ПОЛИТИКА", ТВ РТС, ТВ ПИНК

На овим телевизијама се, као никада до сада, спроводи цензура.
О Првом сабору није било ни речи. Да није било писаних медија, стекао би се утисак да се Сабор није ни догодио и да Српкиње нису ни подигле глас против неоколонијализма челника НАТО-а, на челу са САД-ом, и њихове креације терористичке UČK албанске националне мањине.

Занимљиво је да се немачки, британски и амерички амбасадор нису одазвали позиву да присуствују сабору, као и то да нико из кабинета председника Тадића није био присутан да сви заједно подигнемо глас против тероризма албанске националне мањине, који отворено дивља на југу Србије усред Европе.

Београд, 5. јул 2007.
Председник организације "Глас Српкиње"
Светлана Петрушић, новинар и публициста: