Отворено писмо
и захтев организације „Глас Српкиње“

Председнику Републике Србије, господину Борису Тадићу
Председнику Владе Републике Србије,  господину Мирку Цветковићу
Министру културе, господину Небојши Брадићу
Министру просвете, господину Жарку Обрадовићу
Министарки за омладину и спорт, госпођи Снежани Самарџић-Марковић
Министру вера, господину Богољубу Шијаковићу
Министру полиције, господину Ивици Дачићу
Министру правде, госпођи Снежани Маловић

Поштована господо,

То што је безбедност наше земље угрожена, Србија под протекторатом, санкцијама, као и сталним претњама, притисцима и захтевима међународних организација и страних дипломата, што нам је народ гладан, не значи да треба да затварамо очи пред културним оргијањем, хаосом и политичким насиљем. Жртва демократије у коју се ви заклињете су истина, част и отаџбина.
Културни образац Србије деведесетих година, кич и шунд, замењен је 2000. године културним обрасцем порнографијом, декаденцијом и деструкцијом.
Голи живи експонати на изложбама, голи уметници на улицама Београда, парада хомосексуалаца, настрано и безвредно које добија широк простор у нашим медијима, чак, бива и награђено, назива се књижевношћу, није одраз слободе изражавања, већ одраз малограђанштине, немања идеја, зле намере и поплаве тзв. постмодерне увезене споља која је запљуснула Србију. Господо, ви сте криви за то! Одговорни сте што је систем вредности урушен, одговорни сте за затирање српске културе и традиције, и што сте пристали да нам странци, недобронамерни и  дилетанти, диктирају културни образац Србије с почетка XXИ века. Србија је препуштена медиокритетима, некомпетентним самовољним мањинама које константно тероришу већину. Сваки одговоран политичар би морао да зна да и најсавршенија структура власти пропада ако није у складу са навикама и обичајима свог народа.
Ви немате друштвени консензус да не спречите приказивање порнографије на телевизијама, усташку пропаганду и рекламе са настраним порукама. Србија је у драматично великом проблему. Све је под знаком питања. Не само да је угрожена државна и национална безбедност, већ се, што је за будућност нашег народа трагичније, културна безбедност свакодневно урушава. Примарни задатак сваке озбиљне државе је да негује и сачува национални  и културни идентитет свог народа, поштује своје симболе, да негује језик, писмо и традиционалне вредности. Ваш задатак, и сваког политичара био на власти или не је да отвори врата Србије паметним идејама, врхунској науци и уметности. Да се новац улаже у српску здраву пољопривреду, поспеши српска привреда, а новац улаже у српску уметност, културу, науку, образовање, спорт. Ваш задатак је да свету покажете уређену Србију, а не привредну, политичку и културну развалину.
Рак рана Србије данас је малограђанска, корумпирана Србија. Нови патриотизам и ново родољубље које се намеће је најобичнија  глупост и измишљотина америчке транснационалне елите. Нови или модерни патриотизам у својој суштини значи немати патриотизма. То такође значи, материјализам, егоизам, хедонизам. Ваш задатак је да негујете оно што је најлепше и најдрагоценије у српској култури, да не маргинализујете патриотизам и родољубље, да не ширите дефетизам, да негујете саборност, солидарност, да промовишете рађање.  Ваш задатак је да решавате проблеме, да вратите ауторитет породици, наставницима, држави.
Оно што ви и тзв. невладин сектор називате слободом је диктатура самовоље тзв. невладиних организација. Оно што називате демократијом је највулгарнија пропаганда малограђанштине, цензура и агресивна антисрпска пропаганда у медијима и некажњено позивање на велеиздају.  Толеранција је једнакост за трпљење. И док се ви клањате нашим злочинцима, то оргијање екстремне левице у Србији довешће до појаве екстремне деснице. И на кога онда, господо, да уперимо прст?!
 Српски народ је антифашистички народ. Србија је одувек била антифашистичка земља и зато је веома важно истаћи да се данас иза новокомпонованог квази антифашизма једне групице грађана налази агресивно антисрпство. Упорно се ћути о континуитету истребљења Срба. Затире се историјска чињеница да је и с краја XX века српски народ доживео систематско планско уништење и етничко чишћење. Из Хрватске, Босне и Херцеговине и са јужне српске области Косова и Метохије само од 90-тих година прошлог века прогнано је скоро милион Срба. Да ли физички, духовни и културни геноцид над Србима који траје у континуитету, као и черупање Србије, фалсификовање историје, отворено својатање српских духовних светиња од стране албанске националне мањине има икакве везе са слободом, демократијом или са нацизмом?!
Начин на који се одвија кампања за регионализацију и децентрализацију Србије иде у правцу културне и политичке дезинтеграције Србије. Правац у коме се Србија креће довео је до пораста деструкције код младих и општег осећања беспомоћности, потиштености и безнађа. Данас су криминалци и пси заштићенији од обичних људи.  Господо, сепаратизам и хаос у Србији носи ваш потпис.
Организација „Глас Српкиње“, како би се спречила даља друштвена катастрофа, захтева радикалне промене у унутрашњој и спољној политици Србије. Прво од чега треба почети, оно основно, то је брига о младима. Наши захтеви су:

И

 1. Забрана рада кафића после 22 часа.
 2. Пооштравање казнене политике према произвођачима и растурачима дроге.
 3. Пооштравање казнене политике према извршиоцима кривичних дела сексуалног насиља и злостављања над децом.
 4. Не дозволити параду хомосексуалаца. Једно је прихватити различитост а сасвим нешто друго пропагирати хомосексуализам што често води у изопаченост и настраност, као нешто природно и нормално.  Пропаганда хомосексуалаца и транвестита је апсолутно неприхватљива са становишта здравог разума, наше културе и здравља наше омладине.Форсирање хомосексуализма нема никакве везе са људским правима. То је  политичко питање. Запад га намеће ради дестабилизације и провокације Србије. Бизнис такође промовише и намеће хомосексуализам искључиво ради профита.

ИИ


Како би се зауставило телевизијско порнографско насиље потребно је урадити следеће:

 1. Неопходно је забранити емитовање ТВ емисија које су порнографског садржаја или обезвређују улогу мајки и породице попут емисије „Мењам жену“.
 2. Забранити емисије у којима се пропагира и подстрекава воајеризам, вулгарност, настраност и психологија да је у финансијској беди и сиромаштву све на продају, да је све дозвољено и све релативно попут ТВ емисија „Тренутак истине“ и „Велики брат“. 
 3. Забранити емисије у којима се човек као људско биће деградира и поставља на ниво животиње, обезвређује и где се провлачи јефтина пропаганда легализације дрога, пропагирање групног секса и сексуалног чина са животињама.

ИИИ


Културна безбедност Србије је угрожена. Америчка агенција за међународни развој познатија као УСАИД са вашим потписом преуређује Србију. Оно што они раде је у дубокој супротности са српским интересима. УСАИД је инструмент америчког империјализма и начин да се корумпирају политичари( Они су створили организацију „Отпор“ у Србији и директно су умешани у стварање истих организација у Украјини и Грузији). To се исто односи и на врбовану интелигенцију путем разних донација и стипендија. Поражавајућа је чињеница да OЕБС, уз ваш  благослов, контролише медијски простор Србије!
  „Глас Српкиње“ сматра да је највећа брана денационализацији у  повезивању и јачању српског културног простора.

 1. Посебна пажња мора да се обрати неговању српског језика и српског ћириличног писма. Српско ћирилично писмо мора да се врати на телевизијске екране и улице широм Србије. Од изузетне је важности да се уклоне сви натписи продавница, институција и предузећа на страном језику.
 2. Важно је да се што пре онемогући насиље којекаквих феминисткиња и тзв. невладиних организација над српским језиком и прекине са измишљањем нових речи.
 3. Установе културе се не смеју приватизовати.
 4. 27. јануар да се прогласи и даном сећања. Тог дана да се један сат времена у свим школама у Србији посвети страдању Срба и српским жртвама. Такође, важно је да се млади подсете на важне датуме у српској историји.
 5. „Глас Српкиње“ се залаже да се изгради спомен-кућа за све српске жртве кроз историју. Посебна пажња би морала да се посвети жртвама геноцида и етничког чишћења.
 6. Влада Србије мора да донесе закон против минимизирања и негирања страдања Срба, српских жртава, геноцида и етничког чишћења. Српску омладину мора да учимо да поштује своје хероје, ратнике који су бранили српски народ од истребљења. За почетак ослободите гробља српских ратника, витезова од корова.
 7. Важно је за Србију да се донесе закон којим би била онемогућена цензура у медијима, против диктатуре једноумља и тоталитарне политике тзв. невладиног сектора финансираног страним донацијама. Од суштинског значаја је да се разграничи шта је слобода говора, а шта агресивна  антисрпска пропаганда и велеиздаја. Дати предност друштвеном консензусу над самовољом  и диктатуром појединих мањина. Телевизијским кућама које шире антисрпску пропаганду  и хистерију  и крше Устав Србије мора да се одузме дозвола за рад. Странци не смеју да буду власници српских медија.
 8. Мора да се кривично гоне и казне фалсификатори историје, појединци као и институције. Један од свежих примера фалсификовања историје је Енциклопедија Британика (Политика, 2005, део о Србији и Косову и Метохији). Криминални је чин својатање српких православних светиња од стране албанске националне мањине.
 9. Свако погрешно коришћење речи и назива, злонамерно или не, иде у правцу легализације окупације Косова и Метохије и дезинтеграције Србије. Тако, Срби на југу Србије, Косову и Метохији не могу да се називају мањином и поред чињенице да је наша јужна српска област под страним протекторатом. Албанци на југу Србије, Косову и Метохији су албанска национална мањина без обзира што су насиљем учинили да дође до демографског поремећаја. Не може се рећи Косово и Србија или Војводина и Србија. То је све јединствена Србија. Реч је само о називима области. Уместо речи Санџак, једино исправно је рећи Рашка област. Заговарање сецесије је кривично дело које мора да буде кажњено.

Забрињава нас безосећајност, бахатост и небрига Београда за српски народ Црне Горе. Ништа мање нисте окренули леђа Србима у Албанији. Због вашег незнања и кукавичлука, а богами код неких и корупције, Срби на Косову и Метохији и даље држе спаковане кофере. Прогнане Србе не враћате. Водите политику дуплих команди. Копирате Милошевића. И ви, баш као некада Милошевић, гурате Србију у пропаст.
Затворених очију 2000. године угурали сте Србију у XXI век. Направили сте од Србије контејнер у коме сте нам увезли и идеолошки отпад. Амерички модел више није исти. Транснационална америчка елита ушла је у другу фазу политике -  компромиса са конзервативном америчком јавношћу. Биће и хаоса и ратова у свету, а самим тим и повећане потребе Вашингтона за топовским месом неуређених и слабих марионетских држава.
Господо, распрострли сте се пред ММФ-ом и Светском банком, приватизовали сте државу, обезвредили и распродали српску привреду, затворили српске банке, поклекнули пред организованим криминалом. Дали сте предност вулгарном над националном српском културом. Дајете допринос уништавању система вредности. На реду је образовање, здравство, правосуђе. Српском војском командују странци. Кумровец подижете из пепела. Правите неку нову елиту, политички изузетну, по могућству са што мање искуства и што мање година. Па ви већ знате адресе будућих лидера Србије!
Срби очајници данас једу сопствено месо, а ми на срећу знамо да то неће довека! Српски национални програм је написан. Национално свесни и одговорни Срби воде борбу за слободну Србију и та борба има смисла и ми јој се радујемо!
Србији предстоји национални, културни и државни препород. Анационални политичари, тзв. невладине организације, корумпирани медиокритети и дилетанти не могу да воде и креирају ни унутрашњу ни спољну политику Србије. Улазак Србије у ЕУ ни у ком случају не значи денационализацију.

Наравно, проблем настаје онда када је власт марионетска и квинслиншка!

Београд  okтобар2009.
У име организације „Глас Српкиње“,
председник организације,
Светлана Петрушић