ПЕРО У СЛУЖБИ ИСТИНЕ
Разговарао: ПЕТАР МИЛАТОВИЋ

Светлана Петрушић, новинар, политички аналитичар, аутор ексклузивних интервјуа који су својевремено уздрмали савест успаване јавности, аутор и уредник серије" КОСОВО И МЕТОХИЈА - ОД ДРЖАВЕ ДО ЕНКЛАВЕ", аутор и копродуцент политичко документарног филма "ПОБИЈ, ПОКРСТИ, ПРОТЕРАЈ", нашла се у немилости актуелне политичке олигархије због тога што ова српска човечица пише јавно све оно о чему актуелни политичари у земљи не смеју да размишљају, чак ни тајно!

О њеној неустрашивој борби за истину, слободу и достојанство свог народа, дакле, - о њеном бритком и лековитом перу у служби истине, биће речи у овом ексклузивном разговору за наше и Ваше српске недељне електронске новине.

Светлана Петрушић: Основати српску националну телевизију

- ГЛОБАЛИЗАМ ЈЕ ИСТО ШТО И КОМУНИЗАМ
- СРБИЈА ЈЕ ПОСТАЛА КОНТЕЈНЕР
- БОРИМ СЕ ЗА ЖИВЕ СРБЕ
- ЛЕГАЛИЗОВАН ЛОВ НА СРБЕ
- ЈУГОСЛОВЕНСТВО, АНТИСРПСКО СРЕДСТВО
- ПОБУНА САВЕСТИ
- ПАПА ЋЕ ГОРЕТИ У ПАКЛУ
- СТРАХ МЕ МОДЕРНОГ "ПАТРИОТИЗМА"
- ТУЖБА ПРЕД МЕЂУНАРОДНИМ КРИВИЧНИМ СУДОМ
- ПОВАМПИРЕНА КОМИНТЕРНА
- НАГРАДА УМЕСТО КАЗНЕ
- РУГАЊЕ НА ВАСКРС
- ОСНОВАТИ СРПСКУ НАЦИОНАЛНУ ТЕЛЕВИЗИЈУ
- СРБИЈИ НИЈЕ ПОТРЕБНА ЕВРОПСКА ПЕРВЕЗИЈА
- БЕЗ СРПСКИХ ПАРА НЕМА СРПСКЕ ДРЖАВЕ

ИСТИНА: - За Вас, тако атрактивну даму, бољи познаваоци прилика кажу да уместо језика носите мач у зубима којим задајете (лековите!) ударце лево, десно и по средини, разуме се, на бранику истине и то Вам, у очима овог зачуђеног, излуђеног и изманипулисаног народа, даје ореол нове Јованке Орлеанке, у српској, и нове Милунке Савић, у европској варјинти, у 21 веку, а то сте, између осталог, доказали Вашим бестселерима: "И ЋУТАЊЕ ЈЕ ЗЛОЧИН" и "УБИЦЕ СУ МЕЂУ НАМА", као и Вашим култним филмом "ПОБИЈ, ПОКРСТИ, ПРОТЕРАЈ", телевизијском серијом "КОСОВО И МЕТОХИЈА ОД ДРЖАВЕ ДО ЕНКЛАВЕ"!
Госпођо Петрушић, одакле Вам толика снага да се носите са силом слабића које препознајемо на свим нивоима кроз очигледну заверу медиокритета на унутрашњем и спољашњем плану?
СВЕТЛАНА ПЕТРУШИЋ: - Када настану тешка времена за један народ и државу дужност новинара је не да служи помодним трендовима и победничкој олигархији која је анационална и колаборационистичка, већ да служи истини и да своје перо не стави у службу свакојаког антинационалног и антидржавног деловања. Дужност новинара је да говори, пре свега, о страдању сопственог народа. У случају нашег, српског народа дужност сваког српског новинара је да се истином бори против нарастајуће антисрпске пропаганде и националних штеточина на власти. Ко не схвата шта је улога новинара и колико је одговоран и важан новинарски посао, онда му и није место у новинарству. Онда је реч о чиновницима који су у служби дневне политике и корумпираним медиокритетима који само злоупотребљавају новинарску професију. Да би новинари, поготово у ово тешко време када су српске земље Србија, Црна Гора и Република Српска под политичком, финансијском и војном окупацијом себе назвали српским новинарима потребно је да имају морал, високу националну свест и интелектуалну храброст. И наравно, да су образовани. Нажалост, све је већи број оних у српским медијима који немају ништа од тога. Много је покварењака у српским медијима, уосталом као и на свим важним местима у Србији и Црној Гори. То је веома једноставна формула. Богати покварењаци доводе политичаре на власт, а они поквареним тзв. новинарима и уредницима дају такав значај у медијима да им ти исти из захвалности без поговора служе. Листа и једних и других бескичмењака је подугачка. Они стоје у реду и нуде своје услуге. Они су себични и похлепни. Они у свој својој малограђанштини глуме некакве мондијалисте које своје модерно и европско виде једино у пљувању Србије. Њихов једини задатак је да сахране Србију. А у ствари, они су све по потреби.-

ГЛОБАЛИЗАМ ЈЕ ИСТО ШТО И КОМУНИЗАМ!

-Они би подједнако добро служили и монархисте и републиканце и комунисте, као што данас служе глобалисте. Светска финансијска и војна олигархија скоро је завладала светом ширећи идеју глобализма и мондијализма рушењем суверених нација и држава. Глобализам је исто што и комунизам. И једнима и другима је трн у оку уређена суверена држава. И једнима и другима је трн у оку национална држава. Разлика је само у приватном капиталу. За разлику од комуниста и комунистичке интернационале где је доминантна комунистичка партија као носилац капитала, глобализам потенцира индивидуалну пљачку света најважнијих ресурса и гомилање енормног капитала у власништву мањег броја власника тог истог капитала. Оруђе лидера глобализације, тј. Светске владе којима они постижу своје политичке и војне циљеве су:

1. медији

2. тзв. невладине организације

3. корумпирана интелигенција

Зато се данас намеће некакав "нови патриотизам" или, како то обично воле да кажу "модерни патриотизам", што у преводу значи: материјализам, егоизам, хедонизам.

Значи, за ново време потребни су и нови људи и нови политичари који не постављају питања. Они су само слепи послушници без става. За такво време неопходни су и неки нови медији који имају за циљ пропаганду тог истог новог, модерног патриотизма. Они имају задатак да пропагирају глобализам, а исмеју идеју националне и суверене уређене државе. Њихов задатак је да униште јавно мишљење, да убију солидарност код људи. Њихов циљ је да путем сталне пропаганде учине да народ, као што је то случај са нашим српским, отупи и постане равнодушан. Јер једини циљ је да се многе ствари које су штетне и по народ и по државу провуку неприметно. Нема информације, нема ни реаговања. -

СРБИЈА ЈЕ ПОСТАЛА КОНТЕЈНЕР!

- Једино национална суверена држава, макар и са ограниченим суверенитетом, боља је од државе без суверенитета. Уређена држава је једина брана уништењу једног народа и његовог националног идентитета, његове културе, језика, традиције. Уређена национална суверена држава је једина брана против разбијања породице и може да заштити народ од декаденције и нарастајуће деструкције. Уређена држава штити домаће тржиште и брана је свакојаком осиромашењу народа. Србија је постала контејнер хемијског и радиоактивног отпада Запада. Последица НАТО бомбардовања осиромашеним уранијумом Србије је да данас имамо нагли пораст оболелих од рака. Да је Србија уређена држава одавно би биле покренуте тужбе пред Међународним кривичним судом против влада оних водећих држава, чланица НАТО-а које су бомбардовале српски народ и нанеле му трагичне последице. Једино суверена држава је респективна држава. Да се створи и сачува таква респективна држава потребно је да на одговорна и кључна места у држави буду доведени одговорни и мислећи људи који имају високу националну свест и политичку храброст. -

БОРИМ СЕ ЗА ЖИВЕ СРБЕ

- Питате ме одакле ми снага да се борим. Па управо из чињенице да тим хијенама, тим морбидним типовима, тим кицошима и малограђанима и у земљи и у свету покажем да сваког човека не могу да купе. Оно што желим је да нашем српском народу вратим и достојанство и самопоштовање. Мој циљ је да на бахатост тих уништитеља српског народа и државе и на њихову лаж одговорим истином. Снага аргумента је оно што је на мојој страни и што им највише смета. Њихов највећи непријатељ је слободан мислећи човек и аргумент. Те хијене зато се плаше јавно изговорене речи и зато су у свом походу да разбију и опљачкају Србију прво кренуле да униште српске медије. Све што радим је окренуто животу и ту црпим своју снагу. Моја борба је борба за живе Србе а не за мртве Србе. Срби су довољно страдали кроз историју. Стално говорим да се политика и одбрана земље воде мозгом, а не само оружјем. Стало ми је да Србија буде једна модерна, демократска и уређена слободна земља. Своје новинарство и цео свој професионални живот ставила сам у службу истине о страдању нашег народа и за слободну Србију. Моје перо је окренуто и против свакојаке патологије и духовне и менталне изопачености. Мој је задатак да о томе говорим, да информишем и упозоравам шта све може да нам се догоди ако, као народ, не будемо опрезни. Не смемо све слепо да прихватамо што нам Запад нуди и намеће. Моја снага потиче и из мог личног осећања слободе и слободољубља и презира према добровољној окупацији и поробљеним умовима. Лично сматрам да је отпор и побуна високо моралан чин и питање културе једног народа. Болесно је стање духа када народ постане равнодушан. Такође, веома је важно из какве породице потичемо и какво је наше окружење. Важно је и са колико љубави и поштовања одрастамо. Моја породица ми пружа и љубав и поштовање.

ИСТИНА: - Знамо да припадност свом народу обавезује. Како тумачите нелогичну логику оних који упорно тврде да припадност српском народу - оптужује?

СВЕТЛАНА ПЕТРУШИЋ: - Задатак тзв. невладиних организација и медија које Запад финансира у Београду је да натерају Србе да и ментално прихвате окупацију као политику свршеног чина. На делу је денацификација Срба. Срби се не буне. Циљ је постигнут. Нема видног отпора и нема побуне. Шездесет година над Србима се чини политички и свакојаки други терор. И то даје данас резултате. Србима се свакодневно путем медија испира мозак. Српски народ се путем медија бомбардује информацијама које имају за коначни циљ да Срби почињу сами себе да презиру и да крију да су Срби. Срби су храбар, слободољубив и страдалнички народ, али је и чињеница да су сва политичка догадјања на српском простору имала утицај на карактер Срба. Енглези су нам наметнули странца Тита за председника државе и угушили српски национални антифашистички покрет у Другом светском рату. Енглези су издали Дражу Михаиловића. Србима је Запад наметнуо комунизам. Слободан Милошевић до његовог пада с власти октобра 2000. године, што се Запада тиче, био је веома кооперативан. Вашингтон је управљао његовим политичким потезима, а он манипулисао народом. Када је НАТО и војно ушао у Србију и окупирао Косово и Метохију, Милошевић је као ислужени политичар био згажен и послат у Хаг. Суђење Милошевићу данас пред Хашким трибуналом има за циљ да легализује и озваничи једну причу о добрим и лошим момцима. Наравно, лоши момци су Срби. Српском народу је та улога одавно одређена у светским кулоарима. Запад је 5. октобра 2000. довео ДОС на власт. Данас којекакве тобоже невладине организације које су под командном палицом страних обавештајних служби спроводе денацификацију Срба. Чини се све да се код Срба убије осећај самопоштовања.

Србима се свакодневно путем медија испира мозак

Коначни циљ је да се Срби прогласе агресорима и кривим за рат на територији некадашње Југославије. Да прихвате туђи грех за туђе недело. Да сви заједно будемо глумци у трагичној представи лажи и да се претварамо да верујемо како Брисел и Вашингтон имају улогу милосрдног анђела и заштитника људских права и демократије, а не ону која и јесте - улогу агресора и окупатора. -

ЛЕГАЛИЗОВАН ЛОВ НА СРБЕ

- Срби су идеална жртва. Данас је најлакше убити Србина. За тај злочин нико не одговара. Када сам питала Столтенберга, председника Међународне конференције за територију некадашње Југославије да ли су у време грађанског рата на територији некадашње Југославије УН имале мандат да заштите Србе, одговорио ми је: "Не, нико није имао мандат да заштити Србе." Када сам генерала Роуза команданта мировних снага у БиХ 1994. године питала зашто НАТО не спречава наоружавање муслимана у заштићеним зонама и зашто не спречава муслиманске офанзиве на српску територију и зашто се заштићене зоне као што је Сребреница, Бихаћ, Горажде користе као базе из којих до зуба наоружани муслимани иду у офанзиву на Србе користећи демилитаризовану зону, одговорио ми је да се све забране односе само на Србе. Иза сваке такве офанзиве, остајала су сравњена српска села и на хиљаде побијених Срба. И то је чињеница коју Запад контролом медија и цензуром жели да сакрије. И зато плаћени и по задатку србомрзци и србофоби усред Београда воде антисрпску пропаганду која има за циљ да се оправда антисрпска политика. Нацистичке пароле на билбордима у Београду попут оне: "Суочи се" имају за циљ да се у Србима убије национални понос и достојанство. Да се у нашем народу изазове стид што су Срби. Иза свега стоји морбидна политика психолошког рата, који се против Срба води како би се српски народ психолошки уништио да постане најлакша мета за одстрел без отпора. Послушни Срби су најбољи Срби.-

ЈУГОСЛОВЕНСТВО - АНТИСРПСКО СРЕДСТВО!

- Срби су идеалне жртве зато што су наиван народ склон трпљењу. Срби су, ваљда, једини народ на свету који је сасвим добровољно ушао у заједничку државу и после Првог и после Другог светског рата са својим џелатима. Српске жртве ушавши у заједничку државу Краљевину Југославију са Хрватском, а затим у комунистичку Југославију не само да су себи ставили омчу око врата већ су зликовце и своје џелате спасили одговорности и казне за почињена недела. И ту није крај приче. Само су Срби били довољно наивни да искреније од других прихвате паролу братства и јединства и да им југословенсво и комунизам постане идеал и циљ. Свим другим народима на територији некадашње Југославије, Хрватима, Словенцима, Муслиманима, као и албанској националној мањини у Србији, комунизам и југословенство били су само средство да реализују своје политичке циљеве и додју до независних држава. Не би ме изненадило да се, већ сутра, Србима поново наметне некаква Балканија и да Срби у тој некаквој будућој Балканској федерацији балканских земаља буду први који ће прихватити некакав нов измишљени балкански језик и некакву нову измишљену "балканску" нацију, попут "југословенске".

ИСТИНА: - Госпођо Петрушић, Ви сте аутор и копродуцент првог и чувеног политичко документарног филма "ПОБИЈ, ПОКРСТИ, ПРОТЕРАЈ" који се детаљно бави страдањем невиних Срба у муслиманско-хрватским логорима од 1992. до 1996. године. Приказивање тог филма ОНЕМОГУЋЕНО је на: РТС-у, Б 92, БК, Политици... Зашто?

СВЕТЛАНА ПЕТРУШИЋ: Политичко-документарни филм "Побиј, покрсти, протерај" завршен је новембра 2004. године. Филм је био премијерно приказан у Републици Српској, и недавно у Београду. Из канцеларије Педи Ешдауна и западних контролора медија у БиХ кренуле претње о забрани телевизија које су емитовале овај филм. После мог отвореног писма Педију Ешдауну, које је било објављено у београдској штампи и које је новинска агенција Танјуг пренела, све се завршило на писменим претњама и уценама. Логично је да окупатору смета свака истина. Један од начина гушења истине је цензура у медијима. Поред основне теме филма - страдање Срба у муслиманско-хрватским логорима у БиХ од 1992-1996. године филм се бави и разбијањем некадашње Југославије, о стварним узроцима рата од 1991-1995, о континуитету страдања Срба, о учешћу муџахедина у овом рату у БиХ, о агресији Хрватске на Републику Српску, о сарадњи Хрвата и муслимана под патронатом Вашингтона. Такође, овај филм је сведочанство и документ који говори о улози политичког и војног врха НАТО-а у разбијању српске државе, о улози међународне заједнице у етничком чишћењу српског простора, као и о улози Немачке, Ватикана и САД-а у том крвавом сценарију. Многи медији, као и тзв. невладине организације и корумпирани интелектуалци финансирани су од Сороша америчког Јеврејина мађарског порекла. Београдски листови као што су "Време", "Репортер", "Данас" или подгорички "Монитор" као и многи други листови финансирани су парама странаца. Кућу "Политика" купили су Немци. Сорош је купио кабловску телевизију у Србији. Телевизија Б92 је под директном палицом контролора јавног мњења у Србији из Вашингтона. ТВ Б92 је лидер у антисрпској пропаганди. Телевизија РТС није никакава национална телевизија. Ову кућу преко Г17 контролишу странци и зато из државне телевизије РТС не може да се чује истина о страдању Срба. Зато су информације о геноциду над Србима почињеном у Хрватској, БиХ и на Косову и Метохији дозиране и такорећи их и нема. Телевизијом БК Карић манипулише Србима. Њему телевизија служи за обмањивање народа и стварање лажне слике о Богољубу Карићу као о тобоже патриоти и добронамерном Србину. Некадашњи Милошевићев подрепаш и савезник Мире Марковић данас глуми "демократу" тако што финансира долазак идеолога терористичке УЧК Демаћија у Београд. Тај идеолог албанске терористичке УЧК био је гост телевизије БК после 5. октобра 2000. и јавно вређао Србе усред Београда. То је Карићев допринос том модерном "патриотизму". ТВ Студио Б је под командном палицом Брисела. Са ове телевизијске станице бестидно и на највулгарнији начин пропагира се једна Хрватска. Усред Београда Хрватској се ствара позитиван имиџ за улазак у Европску унију. И то једној Хрватској у којој је побијено преко 6.000 Срба од 1991. године и која је починила етничко чишћење и прогнала преко 600.000 Срба! И поред чињенице да до данашњих дана у Хрватској није извршена есхумација српских жртава, званични Београд и неморална београдска квази интелигенција навијају за Хрватску. Наравно, Запад све то плаћа. Што се тиче телевизије Пинк, ова кућа је задужена за ширење најпримитивнијег некаквог поновног југословенства. Власник ТВ Пинк је био први подрепаш Мире Марковић, а данас је први јуришник у ширењу глобализације. За командним пултом телевизије Пинк седи Соња Бисерко. Са ове телевизије српска култура и традиција извргнута је руглу. На овој телевизији тријумфују кич и шунд. Колико су важни медији као средство спровођења одређеног политичког циља говори и изјава генералног секретара НАТО-а.

Претварају Србе у толерантне идиоте

Генерални секретар НАТО-а Јап де Хол Схефер на 50-том редовном заседању Парламентарне скупштине НАТО-а, новембра 2004. године изјавио је да НАТО не може успешно да делује на Балкану уколико нема подршку од домаћег јавног мњења. То је био довољан знак онима који су задужени за контролу српских медија и за обликовање јавног мишљења. -

ПОБУНА САВЕСТИ

- Филм "Побиј, покрсти, протерај" је одговор антисрпској пропаганди. Такође, овај филм је и мој отпор и побуна против наметнутог рата, наметнутног мира и наметнутог заборава.

Мора да се зна да су Ватикан, Немачка помогле сецесију Хрватске и пре њеног званичног признања 1991. године. Хрватска се уз помоћ Немачке и благослов Ватикана тајно наоружавала и спремала за агресију на српску територију. Туђман, председник Хрватске, јавно је говорио да Хрватска није желела рата, рата не би ни било. Такође, мора да се зна да од 1992. године до Дејтонског споразума и краја рата, уз помоћ Вашингтона у БиХ муслимани су имали и довољно оружја и муџахедина на својој страни.

Клаус Кинкел, тадашњи министар спољних послова Немачке изјављивао је: "Србе треба бацити на колена". То је био довољан знак да Хрвати крену у злочине над Србима и у Хрватској и у БиХ. НАТО је био ударна песница и Свете Столице и Немачке и САД-а. Наравно, ни Велика Британија ни Француска нису остале у овом рату невине.

ПАПА ЋЕ ГОРЕТИ У ПАКЛУ

- Ватикан хоће да потчини православни свет и да папа буде једини Бог на замљи. Недавно, преминули папа Јован Павле Други, надам се да ће горети у паклу заједно са злогласним хрватским кардиналом Степинцем заштитником хрватских усташа кољача и нациста у време Другог светског рата.

Овај папа се поклонио пред Степинцем прогласивши га "свецем". Злочини над Србима у Хрватској, БиХ као и данас на Косову и Метохији увек су ишли уз благослов Ватикана. Мир на територији некадашње Југославије дошао је потписивањем Дејтонског споразума новембра 1995, тек после етничког чишћења Срба у Хрватској акцијама званим "Олуја" и "Бљесак" и окупације 13 српских општина у БиХ које су после мировног споразума припале Муслиманско-хрватској федерацији. На пример, у Дрвару пре 1992. године било је преко 90 одсто Срба, а после Дејтонског споразума, у овом граду Срба, такорећи, и нема. Данас стратегијом заборава покушава се да се Србима избрише сећање и историјско памћење. Да се Срби припреме за будуће време у коме ће поново бити идеалне жртве. Толерантни идиоти, то је оно што се Србима пропагира и намеће.

Злочини над Србима уз благослов Ватикана

Улога и циљ медија, финансираних од стране Запада, и представника тзв. невладиних организација као што су Наташа Кандић, Соња Бисерко, Соња Лихт, Борка Павићевић, Весна Пешић, Војин Димитријевић, Горан Свилановић, Биљана Вучо и многих других који припадају овом друштву је сатанизација Срба, а не ширење истине о страдању Срба.

Оно што Турци нису могли да униште за пет стогодина српског ропства, ове духовне наказе хоће преко ноћи.

ИСТИНА: - Зашто је на РТС-у забрањено реемитовање Ваше чувене серије "Косово и Метохија од државе до енклаве"?

СВЕТЛАНА ПЕТРУШИЋ: - Серију од три епизоде "Косово и Метохија - од државе до енклаве" урадила сам 2003. године. Тада је била емитована на телевизији РТС на којој сам у то време била уредник.

Рад на овој серији као и сама реализација серије био је мој прави ход по мукама. Годину дана пре тога водила сам рат са видљивим и невидљивим такозваним демократама, победницима петооктобарске револуције, како бих добила телевизијску екипу и отишла на Косово и Метохију да снимим гета у којима је живот Срба омеђен жицом. Косово и Метохија је од уласка НАТО-а на југ Србије 1999. године логор за Србе усред Европе. Срби су на Косову и Метохији гладни и без посла. Срби немају слободу кретања. Без пратње војника КФОР-а не могу никуда. А данас им се и та пратња укида. Прогнаним Србима се забрањује повратак на њихову земљу и у њихове куће. Због отворене границе са Албанијом на Косову и Метохији дошло је до демографске екплозије албанске националне мањине.

Серија "Косово и Метохија - од државе до енклаве" је од изузетног државног и националног значаја јер даје одговор на сва важна питања везана за ову српску област. У серији се, осим о садашњој трагедији Срба, говори о узроцима бомбардовања НАТО-а Србије, о окупацији јужне српске области, о сарадњи албанске терористичке организације УЧК и НАТО-а, о отимачини српске земље, о прогону преко 260.000 Срба и скрнављењу и рушењу преко 150 српских православних светиња.

Ти богохулници рушили су и српске светиње из 13. века. 17. март 2004. године на Косову и Метохији поново се догодио егзодус Срба. То је била друга, добро испланирана фаза етничког чишћења Срба уз помоћ канцеларије УНМИК-а и НАТО војника КФОР-а. Пре свега, уз директну помоћ немачких и америчких војника. Ова трагедија је морала да буде заташкана. У току је припрема Међународне конференције о стандардима и статусу српског Косова и Метохије.

Циљ Вашингтона је да се окупација Косова и Метохије легализује и да се српско Косово и Метохија преда у албанске руке. Уосталом, Косово и Метохија је опасно ратно жариште у срцу Европе које на само један миг из Вашингтона може да буде иницијална каписла за рат усред Европе и разбијање Европске уније.

Телевизија РТС је под контролом владе Републике Србије. С обзиром да потезима владе координира Вашингтон, јасно је зашто је ова серија била забрањена на РТС-у после 17. марта 2004. године. И још нешто. Вашингтон преко српских медија стално намеће једну лаж, да је албански тероризам на Косову и Метохији, који је ескалирао 1998. године, био одговор на репресивни режим Милошевића.

Забраном приказивања серије циљ је да се сакрије истина да је управо Милошевић ишао на руку албанској националној мањини на Косову и Метохији, а да је албански тероризам био део добро припремљеног плана и стратегије с циљем реализације концепта Велике Албаније и отимачине српске територије.

Такође, забраном ове серије на РТС-у желело се да се сакрије још један податак о сарадњи америчке и немачке обавештајне службе са албанском терористичком УЧК. 1998. године Ругова, један од лидера албанске националне мањине изјавио је у интервјуу за немачки "Шпигл": "НАТО је наша приватна војска". А идеолог терористичке УЧК Адем Демаћи новембра 1998. године изјављује да је УЧК одлучујући политички и војни фактор на Косову и Метохији који одлучује да ли ће бити рата или мира. То је изјавио, како пише приштински "Бујку" у сусрету са саветницима Комитета за спољне послове америчког Конгреса.

Данас, припадници терористичке УЧК променили су униформу. Данас су у униформама Косовског заштитног корпуса на чијем је челу Агим Чеку. Агим Чеку је обучаван у НАТО бази у Немачкој, ратовао је у Хрватској на страни Хрвата против Срба, а затим командовао терористичком УЧК на Косову и Метохији. Политички и војни врх НАТО-а на челу са САД-ом у терористичкој УЧК видео је савезника за окупацију Србије и пљачку Косова и Метохије.

Косово и Метохија је богато разним рудним ресурсима. На Косову и Метохији се налази преко 40 одсто европског лигнита. Косово и Метохија је богато и шумом и изворском водом. На Кососву и Метохији се налазе рудни ресурси вредни више десетина милијарди долара.

Бомбардовањем НАТО-а Србије и окупацијом Косова и Метохије није победила демократија, како се тиме маше из Вашингтона и Брисела, већ је то била победа криминалаца. Космет данас је легло криминала, нарко-мафије, проституције, продаје оружја, прања новца и место бомбашких напада. О свему томе моја забрањена серија на РТС-у говори и сведочи. То је разлог што плаћени цензори у РТС-у забрањују реемитовање ове тако важне серије. Наравно, што се мене као аутора тиче, серија "Косово и Метохија - од државе до енклаве" има само један циљ - да служи истини.

После емитовања серије и мог гостовања на ТВ Арт где сам говорила о деловању страних обавештајних служби у Београду, као и о кривици српских политичара за трагедију Срба на Косову и Метохији, уследила је забрана мог рада на РТС-у.

ИСТИНА: - Реците нам несто о премијери Вашег филма у Кинотеци 20. априла 2005. године. Има ли наде да ће у Србији "теглећи" постати једног дана мислећи?

СВЕТЛАНА ПЕТРУШИЋ: - Премијера филма "Побиј, покрсти, протерај" одржана је пред препуном салом Кинотеке 20. априла 2005. године.
Били су гости из Републике Српске. За мене је било посебно радовање што су на премијери били присутни и представници више студентских српских патриотских организација. То ми даје наду да Србија није тотално убијена. Једино телевизија РТС, ТВ БК, ТВ Политика, ТВ Б92, ТВ Студио Б, ТВ Пинк нису нити најавиле премијеру филма нити објавиле информацију о одржаној премијери. Једноставно, тема о страдању Срба је била игнорисана, а циљ ових телевизија је био да сакрију истину о томе. То је била апсолутно диригована цензура из једног центра. Такође, нико се из владе Републике Србије, као ни из кабинета председника Србије, није појавио на премијери.

Они су, такође, тим чином показали сву своју бахатост и непостојање ни минимума поштовања према српској историји и српским жртвама. Показали су да су мали, плашљиви људи, којима је једина брига како да остану на власти само ради сопствене власти и моћи. Многи од петооктобарских револуционара и освајача слободе и власти, држећи у рукама калашњиков, корумпирани су и без минимума националне свести. -

СТРАХ МЕ МОДЕРНОГ "ПАТРИОТИЗМА"

- Изјава председника Србије Тадића да морамо да се окренемо модерном патриотизму ме и плаши и забрињава. Ова изјава показује сву беду политичке сцене данашње Србије.

Премијера филма "Побиј, покрсти, протерај" била је одржана у време обележавања 60-годишњице ослобађања српских мученика логораша из злогласног логора Јасеновац. Тада је у том логору од хрватске усташке нацистичке руке на најморбиднији и најсвирепији начин било побијено на стотине хиљада Срба. Чак, ти морбидни умови отворили су специјални логор за српску децу. Из тог времена познато је стратиште и јама Пребиловци у коју су Хрвати бацали српске мајке са децом.

Филм "Побиј, покрсти, протерај" је сведочанство и документ о томе да су и у овом рату 1991-1995. исте жртве и исти џелати на истом простору, да се континуитет геноцида Срба и трећи пут у 20. веку догодио на територији БиХ и Хрватске. Само у овом рату последњем у БиХ било је регистровано преко 500 хрватско-муслиманских логора у којима је било заточено преко 55.000 Срба.

Забележено је преко 133 метода мучења Срба. Трагична је чињеница да су представници међународног Црвеног крста обилазили те логоре и разговарали са српским жртвама и ништа нису предузели да се ти логори затворе, а логораши ослободе. Постоји податак да су чак ти представници међународног Црвеног крста делили тим српским мученицима четкице за зубе, као што је то био случај у логору у Оџаку. Само у Сарајеву било је од 1992-1995. побијено на хиљаде Срба. О томе се данас ћути, то је табу тема.

Данас се прославља шездесет година од победе над фашизмом. Докле год се Хрватска награђује за геноцид над Србима, докле год преко 600.000 прогнаних Срба не могу да се врате у српску Крајину, у своје куће, док се уништава Република Српска и поново ствара некаква унитарна БиХ, докле год је Косово и Метохија логор за Србе, свет не сме да слави победу над фашизмом. То је тријумф неонацизма с почетка 21. века. Као аутор овог изузетно важног филма желим да овим филмом поручим да је српски национални интерес да се злочинци који су починили злочине над Србима изведу пред суд и казне.-

ТУЖБА ПРЕД МЕЂУНАРОДНИМ КРИВИЧНИМ СУДОМ

- Од националног интереса је да ако је влада колаборационистичка или слаба или плашљива и не може да покрене тужбе против злочинаца, то могу да ураде српске организације, Српска православна црква као и српски интелектуалци. Тужба пред новооснованим Међународним кривичним судом мора да буде подигнута против државе Хрватске и против муслиманске владе у БиХ за злочин над Србима. Такође, тужба мора да буде подигнута против влада земаља, чланица НАТО-а, које су учествовале у НАТО бомбардовању и етничком чишћењу српског простора и у Хрватској и у БиХ, као и српског Косова и Метохије. Водеће чланице НАТО-а морају да одговарају за бомбардовање Србије осиромашеним уранијумом. Такође, овим филмом јасно кажем да никада више не сме да се дозволи унитарна Босна и Херцеговина. Свако разбијање Републике Српске води новом страдању Срба и нестајању Срба са своје вековне земље. Република Српска заједно са Хрватско-муслиманском федерацијом у оквиру БиХ - да, али унитарна БиХ никада. Политичко поништавање Републике Српске значило би самоубиство Срба у Босни и Херцеговини.

Злонамерни ће рећи да ја не помињем да су и Срби чинили злочине. Мој одговор је - да, и Срби су чинили злочине у овом рату. Само, то су били индивидуални злочини углавном из освете. Нема српске куће на територији БиХ и Хрватске из које неко није био уморен најстрашнијом смрћу и у Првом и у Другом светском рату, као и у овом последњем рату. Са српске стране никада није био изведен плански, на државном нивоу организован злочин. Против сам сваког злочина и сматрам да свако ко је починио злочин, посебно над недужним цивилима, мора да одговара за то. Али не могу да ставим знак једнакости између планског, геноцидног злочина као део државне стратегије и индивидуалног из освете.

ИСТИНА: - Преко домаћих националних штеточина и политичких дилетаната страни творци новог светског поретка, што је еуфемизам за за нови светски тоталитаризам, зликовачки су у крви поделили српски народ на Балкану у неколико неодрживих квазидржавица по Брозовим шавовима; уништили су привреду, убијају перспективу. Шта је, у ствари, циљ философије те мистериозофије?

СВЕТЛАНА ПЕТРУШИЋ: Од 1918. године када је победничка Србија после Првог светског рата ушла у Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца, касније названу Краљевина Југославије, од тада до данас Србија нема дефинисано шта су то српски национални и државни интереси, нити дефинисану националну и државну стратегију.-

ПОВАМПИРЕНА КОМИНТЕРНА

- Све владе Србије и Црне Горе до данас су само сервис страних влада. Политичари на власти у Београду су сервилни и њихов посао углавном се своди на испуњавање захтева и списка жеља Запада. Други одлучују о судбини матице Србије, а не ми Срби. Како су нам одредили, то видимо.

У време Милошевића имали смо злоупотребу националног, а од 5. октобра 2000. отворено се и директно уништава српска национална Србија. На политичкој сцени Србије је повампирена Коминтерна. Деца комунизма су на власти. Жалосно је што су српски политичари на власти одувек ишли и корак више од очекиваног. И није тачно да се мудром и добронамерном политиком не би постигао бар полиитчки минимум у интересу српског народа и државе.

За много што шта ми Срби смо сами криви. Не мора сваки диктат са Запада оберучке да се прихвата. Чињеница је да су Срби сами себе лишили своје самосталне државе и после Првог светског рата и после Другог светског рата. Ушавши у Краљевину Југославију, а касније у комунистичку Југославију, Срби су се лишили своје самосталне српске државе.

Чињеница је да су Титови српски комунисти криви што је усвојен срамни закон из 1945. године којим се забрањује повратак прогнаних Срба на Косово и Метохију.

Чињеница је да су српски комунисти прихватили да се Србија разбије на аутономне покрајине - Војводину и Косово и Метохију.

Ниједна друга република у комунистичкој Југославији није имала аутономне покрајине, чак ни тамо где је преко 90 одсто Срба, као што је то био случај у Српској Крајини у Хрватској.

Српски комунисти су криви што су ставили свој потпис на Устав 1974. године којим се аутономним покрајинама у Србији дају ингеренције државе.

Српска корумпирана такозвана опозиција је крива што је Милошевићев режим толико дуго трајао, таман толико колико је то било потребно да Американци и војно уђу и окупирају Србију.

Исти је случај и са садашњим колаборационистичким режимом Мила Ђукановића.

Српска интелигенција и богати Срби криви су што од 5. октобра 2000. којекакви дилетанти, незналице, шпијуни и корумпирани Срби воде Србију пут пропасти.

И данас се, после свега, Србима испира мозак и намеће да својим џелатима опросте и пруже руку помирења. Историја нас учи, да кад год су Срби опростили злочинцима, они су и заборавили да су били жртве тих злочинаца. Нема опроштаја злочину и нема заборава! -

НАГРАДА УМЕСТО КАЗНЕ

- За много што шта што се српском народу догодило криви су сами Срби. У Чачку крајем 2003. био је одржан међународни скуп о воћарству. Домаћин скупа била је др Ивана Дулић. На паноу који је требало да означи домаћина тог скупа писало је: "Србија и Санџак". Др Ивана Дулић за тај политички злочин није одговарала. Присутни Срби нису устали да поцепају тај пано и нису бојкотовали тај скуп, а морали су.

Једини који је реаговао и напустио скуп био је угледни професор са Пољопривредног факултета у Београду проф. др Шеварлић.

Уместо кривичне пријаве и бојкота Срба, њу је чекало место министра пољопривреде у влади Војислава Коштунице. Иначе, министарка пољопривреде, Хрватица Ивана Дулић, члан је Г17 и данас је на месту министра пољопривреде које је од изузетног стратешког значаја за Србију.

Априла 2005. на 27. међународни сајму туризма у туристичкој понуди Туристичке организације Србије и Привредне коморе Србије, на њиховом штанду презентоване су све српске регије, само је избачено Косово и Метохија. Косово и Метохија јесте под окупацијом НАТО-а, али то је српска територија и најсрпскија земља. И нема нико право да ову јужну српску област избацује са карте Србије. Нажалост, тако осакаћену Србију свет ће видети на Међународном сајму туризма.

Овакво брисање Косова и Метохије са карте Србије је знак да држава Србија директно иде на руку окупатору и албанској националној мањини, и шаље поруку свету да пристаје да већ сутра Косово и Метохија постане независна држава и да Косово и Метохија и није Србија.

На овај политички злочин нико од присутних Срба није ни реаговао, нити је онемогућио да овако осакаћена територија Србије буде у туристичкој понуди у свету. Да ли су нам и за ово самоуништење криви Американци?! Наравно да не.-

РУГАЊЕ НА ВАСКРС

- Такође, априла 2005. године у Народном позоришту у Београду постављена је представа "Коштана" у режији Раxима Бурхана. На почетку представе доминирала је секира, затим када Хаџи Тома долази кући узима хлеб и вино и онда брутално претуче своју жену. И секира и бруталност, на свети дан Васкрса! То не стоји у делу Боре Станковића. Али, по замисли редитеља требало би да асоцира да су Срби агресиван народ који воли секиру. И за овај скандал није крив редитељ турске националности, већ Србин директор драме у Народном позоришту. Криви су Срби који нису бојкотовали ову скандалозну представу. Једино ко се понео часно у овој прљавој представи и редитеља и директора драме и учесника ове представе, је глумац Танасије Узуновић који је одбио да игра у овако неморалној поставци "Коштане". -

ИСТИНА: - Српска интелигенција је пала на испиту савести у 20 веку! Почетком 21 века велики део српске интелигенције негира савест. Очигледно је да излаз из овог наметнутог и привидног безизлаза постоји једино у коренитом српском националном препороду. Како Ви, као осведочени борац за истину, видите могућност етаблирања истинске српске националне елите?

СВЕТЛАНА ПЕТРУШИЋ: - Да би се неко назвао истинским интелектуалцем, основни услов је да има визију, да пружи одговор на суштинска питања и да има интелектуалну храброст. Данас у Србији и Црној Гори такорећи да и немамо интелектуалну елиту. Данас царују поробљени умови. Све оно што је било од памети, све оно што је пружало отпор, све што је могло да се назове снагом Србије кроз цео 20. век или је било побијено у ратовима или затварано у логоре, из којих се обично нису враћали живи, или је прогнано из Србије. Остало је углавном слабо и нејако. Ако свему овоме додамо и комунизам који је сломио кичму Србима, па онда политичко мрцварење Србије, санкције, варање народа, трошење енергије на демонстрацијама које никада нису биле изведене до краја, па затим сиромаштво, материјална беда, добићемо одговор на питање где је нестала српска интелигенција. Наша интелигенција је данас уморна и материјално осиромашена, често и равнодушна јер се осећа превареном. Ипак, мислим да је главни проблем данашњих интелектуалаца кукавичлук и конформизам. Једни су се повукли, уморили и дигли руке од свега, а други су се продали за добар хонорар и професорско место на приватним факултетима. Део интелигенције је ућуткан високим хонарима и дневницама на којекаквим међународним скуповима и гостовањима на светским универзитетима. Мало је оне српске интелигенције која се није предала равнодушности, која није корумпирана и која није пристала да заћути због личног комформизма. Врло је поражавајуће кад видимо како један Богољуб Карић купује део по део српске интелигенције, купује новинаре, академике и лажним обећањима омладину. То је поражавајуће. И тај човек би и Бога злоупотребио из личних интереса. На жалост, он је само један од многобројних српских богаташа који су бахати, лицемерни и демагози. Српски себични богаташи су издали Србију.-

ОСНОВАТИ СРПСКУ НАЦИОНАЛНУ ТЕЛЕВИЗИЈУ

- Једини начин да се чује истина, као и да се створи јавно мњење, је да почне са радом у овој окупираној Србији бар једна српска озбиљна телевизија. Једини начин да се утиче на јавно мишљење и да се покрену Срби на размишљање је да се оснује телевизија која ће имати врхунски програм, која ће покренути праве теме и права питања на која ће се добијати одговори без цензуре. Са таквом ТВ наш народ у Србији био би на прави начин информисан.

Ако бисмо успели да оснујемо такву телевизију, то би био прави подвиг и успех за будућу демократску Србију, то би била права национална телевизија, која би без страха отварала праве теме. Таква телевизија дала би шансу свакој памети да се чује. Веома је важно да се српским парама доведу паметни и образовани Срби на чело најважнијих институција. Важно је да на челу тих српских институција дођу проверени људи, а не корумпиране кукавице. Кад имате јавно мњење и телевизију са које може да се чује глас памети, мања је могућност за злоупотребе и разне преваре и манипулације народом.

Симптоматично је што данас скоро све београдске телевизије личе једна на другу. Ту бих изузела телевизију Арт. Телевизија Арт је била једина која је реемитовала серију "Косово и Метохија - од државе до енклаве" и једина која је најавила приказивање филма "Побиј, покрсти, протерај". Али ова телевизија је мала телевизија и нема велики домет гледаности. Данас у београдским медијима нема конструктивне критике, само обично странчарење.

ИСТИНА: - Многи журе у Европу са азијатским навикама, а ни сами не познају суштину данашње Европе, а највећи део актуелних српских политичара, којима је једини светски језик матерњи, Европу познаје само на географској карти...
Не подсећа ли најновији папагајски слоган по српским земљама "Европа куца на твоја врата" на замајавање деце "Отворите децо, иде "деда Мраз"?

СВЕТЛАНА ПЕТРУШИЋ: - Улазак у Европску унију има своју добру и лошу страну. Паметни политичари на власти увек ће заштити своју државу од тих лоших утицаја и прихватиће оно што је добро и позитивно. Постоји систем заштите државе.

Некритичко прихватање свега и свачега из западне Европе не води просперитету Србије и Црне Горе. Србија и Црна Гора јесте европска држава, а када ће ући у ЕУ то зависи од многих аспеката, пре свега од брзине развоја Србије по позитивним демократским стандардима, као и од политичке зрелости политичара на власти у Србији.

Очигледно је да политичари у Србији нити су самостални нити политички зрели, нити довољно одговорни људи. Чак неки су веома, веома злонамерни. То је основни разлог нашег спорог политичког и свакојаког другог развоја.

Домаће тржиште се уништава. Уништава се српска пољопривреда. Нема улагања у производњу. Политичаре на власти стално прате криминалне афере. Приватизација у Србији се одвија на криминалан начин. Институција тужилаштва у Србији као да не постоји. У Србији се пропагира себичност и егоизам. Никог више не додирује преко 800.000 гладних Срба нити трагичан положај Срба на Косову и Метохији. Ништа се не чини по питању наталитета, а наталитет у Србији је у драматичном опадању. Најуноснији бизнис постала је порнографија.

Глобализација као нова идеологија прерушених комуниста у мондијалисте је у ствари тоталитаризам светске војне и финансијске олигархије. Рат и крв доноси огроман профит светским тиранима. Њима зато и смета уређена суверена држава. Прво на шта су кренули када су кренули у освајање света било је да сруше систем вредности.

Лакше се влада слуђеним, духовно осиромашеним и морално изопаченим светом.

Анализирајући Студију о изводљивости за улазак у ЕУ, коју нажалост Срби некритички оберучке прихватају, закључујем да уколико на власт у Србији не дођу паметни и одговорни Срби, да ће та Студија изводљивости широм отворити врата декаденцији и деструкцији. Оно што гласноговорници глобализма намећу, то је царство ружног.

Мондијализам има за циљ да уништи духовну и интелектуалну елиту, да исмеје цркву, да форсира секте као одговор хришћанству. Мондијалисти руше традиционалне људске вредности.

У култури приметно је форсирање свега онога што је безвредно и форсирају се књижевници без књижевног дела. У мушкарцу се убија мушкарац, а у жени жена. И сама идеја је морбидна, а камоли ако се озакони, као што се то недавно догодило у Шпанији када је дозвољено склапање бракова хомосексуалаца. -

СРБИЈИ НИЈЕ ПОТРЕБНА ЕВРОПСКА ПЕРВЕЗИЈА

- Та патологија је доживела врхунац одлуком да хомосексуалци могу да усвајају децу. То је тријумф патологије и легализација педофилије. Деца су постала жртве богатих и изопачених европских лицемера. Деца су данас у ЕУ без икакве заштите. Зар је и то демократија?! Зар су и то људска права?! Таква накарадна Европа у Србији и српским земљама нам није потребна. Ако демократија значи победу изопачености, а не пораз изопачености, онда сам ја први смртни противник те и такве демократије и такве Европске уније.

Очигледно је да је данас интелектуална елита, не само у Србији, већ и на европском и планетарном нивоу доживела свој пораз.

Кад интелектуалци дозвољавају да њихова памет буде купљена и да сами себе корупцијом заробе, то је онда пропаст за интелигенцију и за свет. Интелигенцији данас као да одговара да буде немоћна. На европској интелектуалној сцени нема побуне, осим малог броја брилијантних европских интелектуалаца који због своје хуманости и свог слободног мишљења трпе огромне последице. Само потчињавање тиранији води у мазохизам и друштво без отпора. Европска интелектуална елита саму себе је сахранила.

ИСТИНА: - Има ли наде да у Србији култура тријумфује над идеологизованом некултуром?

СВЕТЛАНА ПЕТРУШИЋ: Да би Срби постали слободан народ, а српска земља Србија и Црна Гора демократска, уређена и развијена земља потребно је да коначно Срби сами одлучују о својој судбини. Да српски народ коначно води своју унутрашњу и спољну политику.

Излаз Србије из овог потонућа видим у томе да и поред свих претњи и уцена српски народ изнађе начин да сачува себе кроз очување свог националног идентитета; да сачува све оно што може да се назове српском културом и традицијом.

Србија и Црна Гора имаће будућност уколико почне да се кажњава велеиздаја. Свако величање и некажњавање велеиздаје води у још већу велеиздају. Највећи непријатељ српског народа је корупција. Такође, богати часни Срби мора да се дистанцирају од српских богатих покварењака.-

БЕЗ СРПСКИХ ПАРА НЕМА СРПСКЕ ДРЖАВЕ

- Богати Срби који су одговорни људи и имају високу националну свест морају да финансирају ако не јавно, онда тајно, довођење српске памети на власт док се Србија не опорави и не стане на ноге. Спас Србије видим једино у образованим, мудрим и одговорним Србима. Само одговорни људи имају бригу за свој народ и српску државу могу да извуку из овог блата. Ми Срби јако добро знамо ко је ко у Србији. Да би се освојила власт и да би се националне штеточине скинуле са власти, није само довољна наша жеља, наша памет и наше знање. Није довољно што има Срба који умеју и знају државу да воде, већ је за све то потребан и новац. Без српских пара нема ни српске државе.

Свакој влади треба поставити рокове. Уколико влада не поштује рокове и не спроводи обећано, обавеза је свију нас да такву владу скинемо са власти. И у томе видим озбиљност државе и народа.

Да ли ће у Србији владати култура или ће царовати, како ви кажете, идеологизована некултура, то не зависи само од породице, већ је то улога и задатак владе једне државе. Ако влада која има инструменте за то форсира некултуру у свим сферама нашег живота, у нашој земљи цароваће некултура и простаклук и обрнуто. Зато је веома битно какву владу имамо.

ИСТИНА: - На којим пројектима тренутно радите?

СВЕТЛАНА ПЕТРУШИЋ: - Управо сам завршила писање моје нове књиге "Косово и Метохија од државе до логора - победа нацизма".

Ово ће бити јединствена књига у којој доносим државну стратегију за Косово и Метохију, дајем предлог решења за окупирано Косово и Метохију.

Такође, у књизи говорим о политичкој и војној стратегији Вашингтона и Брисела, о новој улози НАТО-а, о стварним узроцима НАТО бомбардовања Србије, о улози Ватикана и стварању светске наднационалне владе.

Такође, бавим се спољном и унутрашњом политиком Београда и говорим о велеиздаји. У књизи детаљно пишем о континуитету страдања Срба и узроцима демографског поремећаја на Косову и Метохији.

У књизи сам изнела аутентична казивања Срба који живе под свакодневним терором терористичке УЧК. У књизи се бавим и медијима као огледалом власти. Књига би ускоро требало да изађе из штампе.

На дан Васкрса 2005.